Lucruri speciale

Lucruri speciale
Lucruri speciale

luni, 18 iunie 2012

Putina polemica... aurul si Maia Morgenstern

Nu obisnuiesc sa postez pe astfel de teme economice/politice/sociale, dar tare ma bucur ca in sfarsit s-a facut si un spot publicitar ca raspuns la "Scrisoare pentru Romania". Si ma bucur ca acest spot a reusit, in 3 zile de la postarea pe youtube, sa stranga peste 200.000 de vizualizari, adica mult peste cat a ajuns sa insumeze seria  " Oamenii din Rosia Montana nu vor decat sa munceasca" incepand cu toamna lui 2011.



Pentru cei care nu stiau, Rosia Montana a fost declarata acum vreo zece ani zona exclusiv industrial miniera si desi oficial s-au castigat cateva procese impotriva acestei decizii, practic situatia este inca blocata. Asta inseamna ca nici o alta activitate in afara de exploatarea miniera nu poate primi aprobare: sa zicem ca vrei sa iti faci o pensiune agroturistica (cu fonduri europene eventual), nu ai nici o sansa sa obtii avizul de functionare, deci si sa vrei sa muncesti, tot nu te lasa nimeni.

Multe mine s-au inchis in ultimii ani, multe zone industriale au intrat in colaps iar fostii angajati s-au trezit cu ochii in soare, sunt atatia cei carora nu li s-a oferit o alternativa.  Poate si oamenii aia vor sa munceasca, zic si eu.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu