Lucruri speciale

Lucruri speciale
Lucruri speciale

luni, 22 iunie 2009

Utena

Aici a plouat teribil si marunt toata dupa amiaza, cerul mi s-a parut de un gri atat de concentrat de parca ar fi stat sa ninga deci... nimic bun de facut inafara de frecat duda pe net!
Tot surfand pe deseori uitata mea prietena Wikipedia, am descoperit ca un anime e numit 'highly metaphysical, surreal, and allegorical'. Yay! Ce misto!
I-am dat dreptate autorului articolului, cu atat mai mult cu cat m-a incantat ce a trecut in sectiunile Themes, Visual Motifs si Inspirations.
Am vazut Utena acum cateva luni (dupa mai multe ezitari -caci culorile prea intense si stilul de animatie nu ma convinsesera initial) si mi s-a parut un basm pentru copii mari, delicios de ciudat si suficient de pervers.



Nu stiu cat de revelatoare sunt aceste marturisiri ale mele, dar probabil voi mai posta orice 'grozava' noua descoperire de-a mea in materie de japonisme. Yay, im this close to becoming a godawful freak :D

joi, 18 iunie 2009

Dovima

Cu siguranta multe din aceste poze va par cunoscute, le-ati vazut adesea, dar nu stiti de unde sa le luati (asta mi s-a intamplat si mie).


Ei bine, pe scurt: this is Dovima - un model faimos al anilor 50-60.
Imi place privirea ei,cum se uita de sus la tine, cum isi tine (mai) mereu buzele inchise, caci se afla prea sus si prea departe pentru a-ti adresa vreun cuvant, ar trebui sa tipe, sa se coboare, iar femeile de demult nici nu tipa nici nu se coboara, doar soptesc pentru cine se afla suficient de aproape incat sa le auda si sa le inteleaga (zic eu :P).
Expresia fetei, putin amara, putin mandra e data probabil de pozitiile incomode in care pozeaza, toate acele corsete si desuuri care cu siguranta o strang, ii amortesc muschii incat ii dau acea expresie rigida si malitioasa dar ii si sculpteaza formele acelea imposibile.










De ce am pus poze din astea, alb-negre,pseudo-cunoscute dar susceptibile de a fi uitate?
Clque-Cliché a facut o pasiune din chestiile vechi, sau doar 'destul de' vechi, aflate la o distanta cat se poate de sigura incat sa-i induca o usoara si constanta melancolie. M-am nascut prea tarziu?

(In alta ordine de idei, vroiam sa embed-uiesc Das Modell la aceasta postare, dar am renuntat, i'm not that cool, nu se pupa cu moi si nici nu fusei la concert.)

duminică, 14 iunie 2009

sâmbătă, 13 iunie 2009

brosa#3

PRET NOU 11RON

Si a treia brosa : in centru floare din tulle negru (picatura din mijloc se observa mai bine in cea de-a 2-a poza) inconjurata de petale din satin gri sifonat + 'tentacule' din tulle albastru 4 a ragged look; sistemul de prindere se poate observa in poza 3.

Pret: 22ron

ps: photos by Sorin Dincea





joi, 11 iunie 2009

brosa#2

PRET NOU 11 RON

Inca o brosa : trandafir din tulle gri, petale din satin sifonat(tot gri),petale si 'tentacule' din tulle albastru; sistemul de prindere se poate observa in poza 2.

Pret: 22ron





Ah, si am uitat sa fac reclama: photos by Sorin Dincea.

miercuri, 10 iunie 2009

brosa#1

PRET NOU 11 RON
brosa (cu petale suprapuse din mai multe tipuri de material + o pana rosie)
cred ca merge asortata la aproape orice (mai putin trenning-uri si camasi de forta)

pentru orice detalii, doar intrebati-ma

ps: urmeaza sa pun poze cu alte doua brose

photos by Sorin Dincea







vineri, 5 iunie 2009

wishlist

I think i have a little crush....on this thing here :



Placut pentru ca :

1. este veche,

2. este chiar veche

3. minimal navy

4. nu o sa mi-o permit in veci(doar 750 de $)

Partea interesanta este ca de fapt e un costum de baie. Uhum, cam asta era trendul acum 140 de ani (whoaa, ce risipa de material si nu numai) :

Oricum, tare saitu, macar prin colectia de piese de muzeu pe care a reusit sa o adune. Pe de alta parte...not for eastern Europe mortals of average wage.

luni, 1 iunie 2009

zombie lovin'

Vazut musical-uri cu iubiri de pisici, cu iubiri de evrei, cu iubiri de bampiri, cu iubiri de panarame, cu iubiri de fantome, cu iubiri de francezi, cu iubiri de barbieri, cu iubiri de japonezi, cu iubiri de fetite americance grasute, cu si despre anime-uri....dar totusi simteam ca lipsea ceva din viata mea, un gol mic mic dar persistent. O iubire dureroasa si sfasietoare despre care inca nu se scrisese, nu se cantase si nu se filmase (bine, asta-i doar wiki-parerea mea relativ ignoranta).

Pana duminica dimineata cand....cand...

Zombie fell in Love!

Ca un mare ingurgitator de musicals ce sunt, mi-ar fi fost imposibil sa ratez asa o realizare, semi-underground, semi-profesionala, semi-comica, semi-romantica. Dozajul potrivit de intestine rumegate, tipete de femei ingrozite, haine imbibate in sange si cantari de dragoste. Nu-i universalitatea iubirii pur si simplu minunata?


Aparent exista si un festival de film mort-viu, cu pulsul slab cum ii sade bine oricarei manifestari underground:

O sa arunc mingea (doar putin) in tabara adversa. Inca ceva legat de zombie lovin' (mda, cam patetic, i know dar nu m'am putut abtine, prietenii(ma) stiu de ce. So don't throw any rocks at me.

Si pentru ca deja ma doare capul de la atata euforie misticista, simbolista si magnetism al contrariilor, mai adaug ceva (copy/paste) fara nici o legatura cu ce am scris mai sus, poate mi se trage de la noptile sufocante ale verilor trecute :

"BOY: On a hot summer night,
would you offer your throat to the wolf with the red roses?
GIRL: Will he offer me his mouth?
BOY: Yes.
GIRL: Will he offer me his teeth?
BOY: Yes.
GIRL: Will he offer me his jaws?
BOY: Yes.
GIRL: Will he offer me his hunger?
BOY: Yes.
GIRL: Again, will he offer me his hunger?
BOY: Yes!
GIRL: And will he starve without me?
BOY: Yes!
GIRL: And does he love me?
BOY: Yes
GIRL: Yes.
BOY: On a hot summer night,
would you offer your throat to the wolf with the red roses?
GIRL: Yes.
BOY: I bet you say that to all the boys!"